Sikeres időpont foglaláshoz információk

Először is

Gratulálok Neked, sikeresen időpontot foglaltál!

Mielőtt meglátogatnál, pár fontos információt át szeretnék neked adni ezen az oldalon keresztül.

A hajad állapota érkezéskor

Ha raszta vagy már…

Nyugodtan mosd meg a tincsid, mielőtt jössz hozzám. Szinte ez a legjobb pillanat, hiszen utána egyből még jobb állapotba kerül, mint mosás előtt volt. tehát nem kell félned,hogy a mosás kihozza a hajszálakat.

Nem kell semmit ügyködnöd a hajadon, szétszedni a tincseket, átforgatni vagy bármi, ezeket én meg fogom csinálni neked.

Amennyiben van bogyó, gyűrű, akármi a tincseiden, azt érdemes kivenned erre az időre. Otthon hagyni a kiegészítőidet, majd ha hazaértél, akkor vissza teheted őket a hajadba. Így azt is megúszod, hogy elvesszen, illetve magadnak is vissza tudod tenni, kivenni ezeket. Nem megy ilyenekkel az idő.

Ha még nem vagy raszta

Mindenképpen mosd meg a hajad 1-2 nappal a rasztázás előtt olyan samponnal, ami nem tartalmaz szilikont (a leírásából ki fog ez derülni számodra). Ha megoldható, akkor szappannal a legjobb, ha megmosod. Nagyon könnyen fogok tudni így dolgozni a hajaddal, gyorsabban összeáll, és tartósabban is. Ez rövid távon az én érdekem, hogy gyorsabban haladjak a hajaddal, hosszú távon pedig a Te érdeked, hogy szebb és strapabíróbb legyen a rasztád a jövőben.

Csak mert a raszta kócból áll, nem lehet szépen dolgozni alapvetően kócos hajjal! Pont ezért alaposan fésüld ki a hajad a rasztázás előtti reggelen, hogy tudjak vele dolgozni. Ellenkező esetben nem lesz a tincseid állaga tökéletes, illetve különböző méretű tincseid lesznek (ahogy épp összeállt pár hajszál, a szerint).

Vizes haj

Eszméletlen fontos, hogy 101%-ig megszárított, azaz száraz hajjal gyere hozzám. Bármilyen folyamatot is fogok csinálni rajtad. Nem csak a vizes,de a nedves akár csak nyirkos hajjal is az a gond, hogy nem tapadnak a szálak, azaz nem fogom tudni horgolni. És ne kezdjük szerintem az egész folyamatod 1-2 órahossza hajszárítózással, mivel kicsúszunk az időből (ami ugyebár mindkettőnknek fontos).

Élettani szükségletek

Tudom, hogy hónapok vagy évek óta várod ezt a pillanatot, de azért meg invitálnálak egy kis együtt tervezésre. Mivel nagyon sok órahosszát kell a kezeim alatt töltened, jó ha az alábbiakra felkészülsz! arról nem is beszélve, hogy ha nem jössz megfelelő felkészültségű állapotban, akkor a fájdalom küszöböd rosszabb helyzetből indul, gyorsabban fogsz fáradni a rasztázás közben.

Alvás

Sajnos sokan korán keltek, hogy időben hozzám érkezzetek. Előző este izgulás megy, Ó-Haj búcsúztató buli, rokonlátogatás, hiszen új ember fog visszatérni, kijött az új része a kedvenc sorozatodnak, ezért az összes évadot éjszaka maratonban végig szeretnéd nézni. Persze ezek jó ötletek…lennének, ha tudnék fáradt emberekkel is dolgozni. Viszont egy aránylag kényelmetlen pozícióban, nem a legkellemesebb érzések közepette kell 4-8-16 órát ülnöd másnap. Nagyon fontos, hogy a lehető legkipihentebben érkezz, és ne bízd a véletlenre a dolgot. Mert csak szenvedés, rossz élmény lesz számodra az első pillanat hőn szeretett hajaddal, arról ne is beszéljünk, hogy nem tudok az előre eltervezett tempóban haladni veled, és valószínű nem éred el az utolsó járatod, vagy jön hozzám a következő bejegyzett kuncsaft (és nem az én hibámból nem leszel készen úgy,ahogy én is és Te is szeretnéd).
Tehát előző nap kérlek, pihenj, és aludj rendesen!

Étel, ital s minden mi jó

Nem jön be túl sok fény a rasztázós részébe a háznak, tehát most nem megoldható, hogy fotoszintetizálással táplálkozz. Hozz rengeteg enni és inni valót magadnak, vagy időben szólj, hogy rendelni akarsz, mivel szegeden 1 órás a kiszállítási idő a futároknál. Te a félkész hajad miatt, amikor már elkezdtem rajtad dolgozni, nem szívesen mennél ki az utcára, boltba, hidd el nekem.

Legjobb, ha otthonról hozol magadnak finom falatokat, amit még előző este bekészítesz, vagy csak azért összejössz valakivel előző napokban, hogy reggel készítsen neked uzsonnát, amit elhozol magaddal.

Én biztos, hogy 3 óránként enni fogok, tehát Te is beszállhatsz az energia feltöltő folyamatba (így kevésbé fáradsz az átalakulásban is).

Nem jó ötlet!

Tudom, hogy oltári buli a filmekben berúgva vagy beszívva tetováltatni meg piercinget csináltatni, biztosan a raszta is ilyen buli tud lenni … gondolják sokan. Nagyon rossz ötlet! Ez a dolog, amit én csinálok, több órahossza, mint az előző felsoroltak (ami ugyebár vígjátékokban jó poén,de még csak az is egy filmes eljátszott dolog, bizony :D.. meg télapó sem létezik ám… Ne sírj!). Viszont itt kijózanodsz, folyamatosan fáj és ülnüd kell,bírnod kell 4-16 órán át a dolgot. Kérlek gondold át még egyszer az ilyen ötleteidet! Én akkor is meg fogom csinálni, de direktbe ne “szívasd” már magad (kellett ez a szójáték bele, úgy éreztem amikor írtam ezen sorokat).

Kísérőid

Természetesen nem baj, ha ilyen távra és hosszú időre van kísérőd, nehogy elraboljanak az UFÓ-k, vagy csak unalom űzés céljából jönnek veled. Viszont egy maximum kettő főben meg kellene, hogy álljon ez a létszám. Mert a lakásom nagyon picike, és nem fér el kényelmesen ennyi ember, 2 főre van tervezve a ház alapjáraton. Tehát e szerint invitáld meg a fél családot, és kivétel nélkül az összes másod- és harmad- unokatestvéredet … egyszerre.

A kísérőd minden bizonnyal még jobban fogja unni, mint Te meg én együtt véve, tehát találjatok neki programot Szeged városában. Rengeteg minden van, kicsit sétáltasd meg! Plázák, múzeumok, fesztiválok és konferenciák, szép utcák, Tiszapart, stb.

Utazás

Emlékeztetnélek, hogy utazásod három módon oldhatod meg. A listát a legdrágábbtól a legolcsóbb fele írnám, és akkor nem marad ki semmi. Járj utána alaposan a menetidőnek, a járatok indulásának sűrűségének és a díjazásnak. Lehetséges, hogy az első gondolatod közel sem a leg ideálisabb számodra!

  • Helikopter (…én nem ítéllek el elsőre, lehet milliárdos vagy)
  • Saját (vagy ismerős) autó
  • Busz
  • Vonat
  • Oszkár, Blabla car, Telekocsi, hasonló kocsi megosztó szolgáltatások (Ajánlom!)

Érkezésed és távozásod

Igen, jogos! Eszeveszettül várod már ezt a hajat! Megértem, elhiszem, és én tudom a leginkább lassan 15 éve rasztaként, hogy milyen jó is lesz neked ezzel. Viszont, a megbeszélt időpontot akkor is tartanod kellene. Tehát azzal nincs gond,ha pár percet késel közlekedés miatt, gondolom erről telefonon értesítesz úgy is. Viszont az 1-2 órával hamarabb érkezés kellemetlen lehet. Én is valószínűleg ott még mást csinálnék, felkészülnék a jöttödre, még az is lehet, haza sem értem. Másik oldalról, ha valaki van előtted, akkor azt most végig kell várnod, mi érezzük a sürgető szemek kereszttüzét, hogy Te jöhess már. Viszont fordított esetben Te sem örülnék, ha az utolsó óráidban kapkodnom kellene rajtad, mert a következő már ott vár, és nem akarja hagyni, hogy gyönyördedebb legyen a hajad, mint valaha.

Távozásnál pedig fontos, hogy tudd, mikor megy a járatod. Kell-e még jegyet venned rá, vagy van. Le van-e beszélve a kocsid, ha szállást bérelsz, az le lett-e már foglalva, stb. Mivel ez nem tartozik szorosan a rasztához, így ez nem az én feladatom kell, hogy legyen.

Ne idegeskedjünk ilyenek miatt (bár én nem teszem, de Te annál inkább tennéd ilyen esetekben). Készüljünk fel profi dreadlock módjára, hogy utána csak a haj szépülésére tudjunk koncentrálni ;)!

Pénzt szeretnél spórolni a rasztázáson?

Még intézkedhetsz a 2018-as árcsökkentő akciójának keretében. Járj utána, tudsz-e sakk készletet szerezni, és keress azonnal a fotókkal! Legyél a pénztárcád barátja!

Raszta haj készítés, dreadlock javítás, rasta toldás akció

Pontos cím, ahova jönnöd kell

Szeged

Boldogasszony sugárút 27.

24-es csengő (Krisztin – Szűcs lesz a névtáblán)

Nagyon fontos, hogy ne rohangálj a lépcsőházban keresztül-kasul, hanem inkább gyere és kezdjük el a hajadat :D. Tehát ezt úgy tudod elérni, hogy átjössz a lépcsőházon a belső udvarra, mert ott van egy különálló ház,ahova jönnöd kell. Légyszíves erre próbálj meg emlékezni, mert már a szomszédok előtt égő, hogy a “kisházból” kiabálom mindig: – Gyere le ide! Itt vagyok, hahhóó!

Legyen a lehető legjobb a rasztázásod

Segíts azzal, hogy a lehető legjobban hozzá tudjam illeszteni pár apróságomat az ügyfelek igényeihez. kérlek, töltsd ki az alábbi formot segítve munkámat, és kényelmesebbé téve a rasztázásodat: https://goo.gl/forms/s08JRF4CuFIzc6h42

Várlak a megbeszélt időpontodban! Addig is szépeket!