Tudj meg többet rólunk és raszta világunk eredetéről

Üdvözlünk nálunk, Látogató!

Szeretnénk, ha megtudnál pár dolgot rólunk és raszta világunk hogyan alakult ilyenné, amilyen most. Nagyon is jogosnak érezzük azt, hogy nem engedheted meg akárkinek,  hogy a hajadhoz nyúljon, hogy rá bízd a raszta hajad. Emiatt jogosnak érezzük, hogy mi is megismerhetőek legyünk számodra.

rasztajavitas.hu logo raszta készítés, raszta javítás

Betti

Raszta Mester(Nő)

A raszta hajjal középiskolás koromban találkoztam és azonnal megtetszett ez a fajta hajviselet.

Eléggé magaménak éreztem a stílust és ezt az egész életérzést így, nem telt el sok idő, hogy átalakuljak és boldog csápos tinilány legyek.

Egy raszta barátnőm készítette el számomra ezt a csodát és mutatta meg nekem a horgolás csínját-bínját. Ezután kizárólag magamnak javítgattam szeretett tincseimet és a barátaim kócainak a rendbetételét is szívesen vállaltam.

A húszas éveimre ezek a tincsek egy dobozba kerültek, de sosem hagytam teljesen magam mögött ezt a dolgot.

Művész végzettségeim miatt szinte mindig alkotok valamit. Rajzolok, festek, ékszereket készítek, varrok, kerámiázok stb. A kézművesség nekem több mint egy hobbi. Ha neki kezdek valaminek, akkor annál minden alkalommal a tökéletességre törekszem.

A hajszobrászat is nagyon kedvemre való volt mindig és a mai napig én festem, vágom a spanok haját, illetve az utóbbi évek alatt is volt a környezetemben olyan raszta arc akinek szépíthettem a tincseit.

Tehát aki szeretne szépülni, vagy csak elkezdeni a boldog csápos éveit, azt várom nagy szeretettel!

Rasztajavitas.hu raszta szalon Betti
Szűcs György rasztajavitas.hu

Szücsi

Üzletvezető
- A Rasztajavitas.hu Alapítója

Mások dreadlock-jával (raszta haj angol, mondhatni hivatalos neve) 2005 után kezdtem el foglalkozni, azaz több mint 15 éve foglalkozom általánosságban a témával. Rengeteg külföldi és hazai oldalt, videót rágtam végig, magamon folyamatosan kísérleteztem – és nem titkolom, másokon – is akik jöttek hozzám javíttatni, készíttetni (nem, hosszabbíttatni nem, azt csak 2011 óta csinálom).

Én 2004-2019-ig viseltem ezt a raszta haj szerkezetet (dreadlock), sajnos az én indulásomkor nem volt semmilyen megbízható forrás, leírás az interneten, hogyan is válik a kóc szép szabályos tinccsé. Őszintén bevallom, majdnem egy évig madárfészek fejjel rohangáltam mindennapjaimban, mire rájöttünk legjobb barátommal (szintúgy raszta haja volt), hogy mi is az a horgolás, hogyan kell csinálni. Elkövetkezett ezek után majd 2 év próbálkozás, kísérletezés, melynek tapasztalatait a Tippek és tanácsok menüpont alatt gyűjtöttem össze. Főleg itt gondolok az urbán legendákra és javításra, melyeket próbáltam alaposan kifejteni külön-külön menüpontokban.

Mikkel foglalatoskodik Szücsi a rasztán kívül?

A Rasztajavitas.hu gyorstalpaló történelme

Rólunk és raszta világunk évről évre

raszta készítés, raszta javítás Rasztajavitas.hu Infografika Történet

Nemzetközi rasztázások

Szücsi

2016 óta nem csak hozzám érkeznek külföldiek is, hanem néha ki hoppanok a külvilágba rasztát csinálni. Nem csak a más kultúrába ágyazódott dreadlockok az érdekesek számomra, hanem amilyen „embertípusok” hajaival dolgozhatok egy-egy ilyen alkalommal. A külhoni magyarok mindig is jártak hozzám, viszont 60 éves lengyel bácsikától kezdve, angol újságíró srác, szét gyúrt jamaikai apuka, mexikói diáklány, skót Goás nénike, indiai eszméletlen dús hajú lány, ausztráliai IOs programozó, nigériai pácienseim segítenek abban, hogy minél több hajtípuson kipróbáljam módszereimet.

rasztajavitas.hu Szücsi skócia edinburgh raszta készítés, raszta javítás

Nagyon segítségünkre lennél, ha kitöltenél pár anonim kérdőívet a véleményedről, álmaidról, veled történt eseményekről. Hidd el, nagyon is számítanak azok a dolgok, amiket megtudhatunk Tőled, és csakis általad juthatunk ezekhez a hasznos adatokhoz.

Kattints a képre a kérdőívek listájához

Előre is hálásan köszönöm segítségedet!

Szücsi

A Rasztajavitas.hu alapítója

Hoppá! Jól látom?

Okos gyereknek tűnsz!

Akinek pedig van egy kis esze, az csatlakozik a legfontosabb közösségi médiában hozzánk, hiszen nem akar lemaradni semmi jó raszta tartalomról. Na ugye, hogy jól sejtettük ezt rólad!

Nem szeretnél Szegedre utazni egy raszta művelet miatt?

Házhoz megyünk hozzád!

Amelyik város közel van hozzád ezek közül, annál regisztrálj házhoz menés ügyében a képre kattintva. Szólunk, amikor látjuk azokat a napokat, amikor feléd mennénk.

Mi közel sem a minimumra törekszünk

raszta tartalmak Neked

Élvezd a raszta témákat havonta egyszer

Hírlevél