Tudj meg többet rólunk és raszta világunk eredetéről

Üdvözlünk nálunk, Látogató!

Szeretnénk, ha megtudnál pár dolgot rólunk és raszta világunk hogyan alakult ilyenné, amilyen most. Nagyon is jogosnak érezzük azt, hogy nem engedheted meg akárkinek,  hogy a hajadhoz nyúljon, hogy rá bízd a raszta hajad. Emaitt jogosnak érezzük, hogy mi is megismerhetőek legyünk számodra.

raszta szalon szeged

Edina

Raszta Mester

Az én történetem a középiskolás időkre pörög vissza. Már jó ideje űzöm ezt a mesterséget (kb. 2016 óta), és rengeteget kutattam/olvastam a rasztákról. Akkoriban, mikor hozzám is elért ez a hajstílus, mindenképp kiszerettem volna próbálni, hiszem megtetszett, de sajnos nem volt a környéken olyan személy, aki ezt bevállalta volna, elvégre nem volt túl ismert a raszta. Mondanom sem kell, így magamtól kelett rájönnöm a titok nyitjára.

Egy műhajon kezdtem a pályafutásom, ami azután, ahogy készen lett, csak-csak hasonlított az elképzeléseimre. Majd felvillant a villanykörte a fejem felett és a kísérleti fázis elindult. Minden egyes nap, eggyel több csápom volt, bár elég kezdetlegesek, ezért inkább hasonlítottam egy borzos csirkére, mint egy rasztás lányra. Tegyük hozzá, hogy volt mégegy próbálkozásom fél év elteltével, ami már sokkal szebben és tartósabban sikerült. Sokat kelett gyakorolnom, hogy belejöjjek. Ezek után jött az a tipikus időszak, amikor a haverok is szerettek volna elsőkézből hajellátást kapni és rajtuk is “gyakoroltam”. Persze egy bizonyos idő után megérett a gyümölcs, és egyre többen kerestek fel, hogy ők is rasztások szeretnének lenni, vagy, hogy javítsam ki a már meglévő tincseket, avagy adjak tanácsokat. Imádtam ezekt az időszakokat. 

Bátran forduljatok hozzám a szalonban, ha kérdésetek adódik, hiszen amiben tudok segítek!

Báló Edina raszta készítés
Szűcs György rasztajavitas.hu

Szücsi

Üzletvezető
- A Rasztajavitas.hu Alapítója

Mások dreadlock-jával (raszta haj angol, mondhatni hivatalos neve) 2005 után kezdtem el foglalkozni, azaz több mint 15 éve foglalkozom általánosságban a témával. Rengeteg külföldi és haza oldalt, videót rágtam végig, magamon folyamatosan kísérleteztem – és nem titkolom, másokon – is akik jöttek hozzám javíttatni, készíttetni (nem, hosszabbíttatni nem, azt csak 2011 óta csinálom).

Én 2004-2019-ig viseltem ezt a raszta haj szerkezetet (dreadlock), sajnos az én indulásomkor nem volt semmilyen megbízható forrás, leírás az interneten, hogyan is válik a kóc szép szabályos tinccsé. Őszintén bevallom, majdnem egy évig madárfészek fejjel rohangáltam mindennapjaimban, mire rájöttünk legjobb barátommal (szintúgy raszta haja volt), hogy mi is az a horgolás, hogyan kell csinálni. Elkövetkezett ezek után majd 2 év próbálkozás, kísérletezés, melynek tapasztalatait a Tippek és tanácsok menüpont alatt gyűjtöttem össze. Főleg itt gondolok az urbán legendákra és javításra, melyeket próbáltam alaposan kifejteni külön-külön menüpontokban.

Mikkel foglalatoskodik Szücsi a rasztán kívül?

A Rasztajavitas.hu gyorstaplaló történelme

Rólunk és raszta világunk évről évre

raszta készítés, raszta javítás Rasztajavitas.hu Infografika Történet

Nemzetközi rasztázások

Szücsi

2016 óta nem csak hozzám érkeznek külföldiek is, hanem néha ki hoppanok a külvilágba rasztát csinálni. Nem csak a más kultúrába ágyazódott dreadlockok az érdekesek számomra, hanem amilyen “embertípusok” hajaival dolgozhatok egy-egy ilyen alkalommal. A külhoni magyarok mindig is jártak hozzám, viszont 60 éves lengyel bácsikától kezdve, angol újságíró srác, szét gyúrt jamaikai apuka, mexikói diáklány, skót goás nénike, indiai eszméletlen dús hajú lány, ausztráliai ios programozó, nigériai pácienseim segítenek abban, hogy minél több hajtípuson kipróbáljam módszereimet.

rasztajavitas.hu Szücsi skócia edinburgh raszta készítés, raszta javítás

Nagyon segítségemre lennél, ha kitöltenél pár anonim kérdőívet a véleményedről, álmaidról, veled történt eseményekről. Hidd el, nagyon is számítanak azok a dolgok,amiket megtudhatok Tőled, és csakis általad juthatok ezekhez a hasznos adatokhoz.

Kattints a képre a kérdőívek listájához

Előre is hálásan köszönöm segítségedet!

Szücsi

A Rasztajavitas.hu alapítója

Hoppá! Jól látom?

Okos gyereknek tűnsz!

Akinek pedig van egy kis esze, az csatlakozik a legfontosabb közösségi médiában hozzánk, hiszen nem akar lemaradni semmi jó raszta tartalomról. Na ugye, hogy jól sejtettük ezt rólad!

raszta TikTok

Nem szeretnél Szegedre utazni egy raszta művelet miatt?

Házhoz megyünk hozzád!

Amelyik város közel van hozzád ezek közül, annál regisztrálj házhoz menés ügyében a képre kattintva. Szólunk, amikor látjuk azokat a napokat, amikor feléd mennénk.

raszta tartalmak Neked

Élvezd a raszta témákat havonta egyszer

Hírlevél