Üdvözöllek nálam, Látogató!

Mások dreadlock-jával (raszta haj angol, mondhatni hivatalos neve) 2005 után kezdtem el foglalkozni, azaz több mint 15 éve foglalkozom általánosságban a témával. Rengeteg külföldi és haza oldalt, videót rágtam végig, magamon folyamatosan kísérleteztem – és nem titkolom, másokon – is akik jöttek hozzám javíttatni, készíttetni (nem, hosszabbíttatni nem, azt csak 2011 óta csinálom).

Én 2004-2019-ig viseltem ezt a raszta haj szerkezetet (dreadlock), sajnos az én indulásomkor nem volt semmilyen megbízható forrás, leírás az interneten, hogyan is válik a kóc szép szabályos tinccsé. Őszintén bevallom, majdnem egy évig madárfészek fejjel rohangáltam mindennapjaimban, mire rájöttünk legjobb barátommal (szintúgy raszta haja volt), hogy mi is az a horgolás, hogyan kell csinálni. Elkövetkezett ezek után majd 2 év próbálkozás, kísérletezés, melynek tapasztalatait a Tippek és tanácsok menüpont alatt gyűjtöttem össze. Főleg itt gondolok az urbán legendákra és javításra, melyeket próbáltam alaposan kifejteni külön-külön menüpontokban.

Szücsi

A Rasztajavitas.hu Alapítója

Nemzetközi rasztázások

2016 óta nem csak hozzám érkeznek külföldiek is, hanem néha ki hoppanok a külvilágba rasztát csinálni. Nem csak a más kultúrába ágyazódott dreadlockok az érdekesek számomra, hanem amilyen “embertípusok” hajaival dolgozhatok egy-egy ilyen alkalommal. A külhoni magyarok mindig is jártak hozzám, viszont 60 éves lengyel bácsikától kezdve, angol újságíró srác, szét gyúrt jamaikai apuka, mexikói diáklány, skót goás nénike, indiai eszméletlen dús hajú lány, ausztráliai ios programozó, nigériai pácienseim segítenek abban, hogy minél több hajtípuson kipróbáljam módszereimet.

rasztajavitas.hu Szücsi skócia edinburgh raszta készítés, raszta javítás

A Rasztajavitas.hu gyorstaplaló történelme

raszta készítés, raszta javítás Rasztajavitas.hu Infografika Történet

Mikkel foglalatoskodom a rasztán kívül?

Nagyon segítségemre lennél, ha kitöltenél pár anonim kérdőívet a véleményedről, álmaidról, veled történt eseményekről. Hidd el, nagyon is számítanak azok a dolgok,amiket megtudhatok Tőled, és csakis általad juthatok ezekhez a hasznos adatokhoz.

Kattints a képre a kérdőívek listájához

Előre is hálásan köszönöm segítségedet!

Szücsi

A Rasztajavitas.hu alapítója

Hoppá! Jól látom?

Okos gyereknek tűnsz!

Akinek pedig van egy kis esze, az csatlakozik a legfontosabb közösségi médiákban hozzám, hiszen nem akar lemaradni semmi jó raszta tartalomról. Na ugye, hogy jól sejtettem ezt rólad!

raszta tartalmak Neked
Élvezd a raszta témákat havonta egyszer
Hírlevél