Strand és a dreadlock találkozása

Három nagy ellenséggel kell itt szembe nézni.

Homokos partok és a raszta frizura

Nem csak esztétikailag lesz romboló, amikor homokkal teli hajunkkal a következő és utána lévő napokon érvényesülni próbálunk. Természetesen a strand magunkkal hordása sem egy praktikus dolog – attól még ugyanúgy dolgozni/tanulni/élni kell – mivel a kosz olyan szinten látszik a hajunkon, hogy mi magunk is furcsán néznénk egy ilyen személyre körülöttünk. Ami nagyobb gond és órákon belül is érezhetjük akár saját bőrünkön, hogy a homok darabok elkezdenek szóródni. Minden ruhadarabunk tele lesz vele, illetve úgy fog dörzsölni, mint amikor gyerek korunkban a fürdőzés után nem voltunk hajlandóak letusolni, hanem elkezdtünk hazabiciklizni, közben pedig hozta a száradás a fájdalmas felismerést.

Víz és a raszta

Akár élő vízben fürdünk, akár mesterséges strandon, tudnunk kell, hogy ezt nem raszta időszakunk jellemző „sportja lesz”. Az élő víz tele van szennyeződéssel és kosszal, akár fertőzés is lehet benne, a homokot meg sem kell említenem, mely a vízben úszik. Ezt tudomásul kell vennünk, hogy egy nagyon alapos otthoni hajmosással sem tudjuk teljesen kimosni raszta tincseinkből.
A mesterséges medencék vizei pedig higiéniai okok miatt olyan mértékben klóros, hogy akár utólagos tusolással is, ha valamennyi marad a raszta tincseiden vagy a fejbőrödön, akkor azt igazán marni fogja, ki is porosodhatsz, illetve olyan viszketés fog rád törni, amit nehéz megállni (ha pedig vakarod, akkor még ki is sebesedhetsz, amit még jobban fog marni a klór).
Tehát ha bele megyünk a vízbe, kössük fel pálma fába a dreadlockunkat, akár kontyot képezhetnek belőle a hosszabb raszta hajjal rendelkezők. Még mindig nem vagyunk biztonságban, szemünk sarkából figyeljük a vízbe ugrálókat és a vizet csapkolódókat.
A víznél azt se árt figyelembe venni, hogy ha folyamatosan áztatod tincseid, mennyire szét fognak csúszni, kiszálasodik, ha megszárad. Emlékezz vissza, egy-egy hajmosás után mennyire horgolásra vágyik a rasztád. Pedig az csak pár perc hajmosás, nem pedig több órányi áztatás.

Napsütéses raszta állapotok

Ezt a legtöbb hosszúhajú tudja, de a raszták nagy része csak ez a haj miatt növesztette meg a haját, hogy azért pakolgassuk ide-oda napon töltött pillanatainkban a hajunkat, vagy akár fel is köthetjük. Ha nem így teszünk egy nagyon szép területen hófehérek maradhatunk, mivel nem egy éppen napsugár (sok esetben bármi más) által áthatolható dolog a raszta tincs. Ne nézzünk ki úgy,mint egy tarka boci, apróság de hasznos a hajpakolgatás.

Facebook Comments Box
Ez biztosan nem csak Neked volt érdekes, oszd meg másokkal: