Te Magad mint raszta tulajdonos

Na hát ki is az,aki szüntelenül a raszta haj közelében tevékenykedik? Hát ez a személy tud benne a legtöbb kárt is okozni, vagy a legszebb állapotban tartani. Nézzük tehát azt,amivel árthatsz neki, vagy a rasztád Neked.

Alvás a dreadlock-kal

Ha nem megfelelően kötöd fel, vagy helyezed el alvás előtt a hajad, igazán szenvedős és forgolódós éjszaka elé nézel. Vagy szúrja a hátad, vagy ráfekszel és nem tudsz tőle rendesen fordulni, esetleg szórja az arcod, csikizi az orrod, és minden nemű galádságot képzelj még ide. Hosszú távon az egyik legnyomósabb levágási okok közé szokott tartozni, tehát időben kezd el ezt figyelni, hogy problémamentesítsd magad éjszakánként, illetve sokáig megmaradhasson gyönyörű és szeretett dreadlockod.

  • Rövidebb rasztánál: kösd fel nyugodtan pálma fába (úgy nézel majd ki,mint egy frissen szüretelt ananász), így a zavaró pontoktól a legtávolabb lesznek a raszta tincsek. Esetleg kicsit hülyén fogsz kinézni, dehát alvás közben készült képeink úgy sem szánjuk profilképnek.
  • Közepes hosszúságú rasztánál: az előbb ajánlott módszer amennyiben nem válik be, akkor a szamuráj copfot ajánlanám, amikor a fejünk közepénél jön ki a haj,nem pedig a tarkónknál. Meglátod, jó lesz így is
  • Hosszú rasztánál: hát igen,itt jelentkezik a legtöbb probléma. Hiába kötöd fel, olyan hosszú,hogy mindenhol ott lesz, visszakanyarodik mint a szerpentin utak. A legjobb módszer, ha alvás előtt már előre eltervezetten a lehető legmagasabbra (akár falig,ha az van a fejednél) feldobod. Mivel jobb esetben csak jobbra balra forgolódsz, így nem fog túlságosan lejjebb jönni az alvás 6-8-10 órája alatt remélhetőleg. Itt még említeném,hogy van egy olyan hasznos kis tárgy, mint a kispárna, és azt a fejünk alá téve, ha lentebb is csúsznak a tincsek, a „kispárna emelvényre” nem jutnak fel, így ismételten jót csicsikálhatunk.
Facebook Comments Box
Ez biztosan nem csak Neked volt érdekes, oszd meg másokkal: